Anasayfa          İletişim          Sitene Ekle         Arşiv                                                                                                                Açılış Sayfam Yap        Sık Kullanılanlara Ekle    
 
Sirküler2017 - SERMAYE ARTIRIMINDA İNDİRİM UYGULAMASI - MALİGÜNDEM
   
 SERMAYE ARTIRIMINDA İNDİRİM UYGULAMASI

SERMAYE ARTIRIMINDA İNDİRİM UYGULAMASI
 Yazı Boyutu

 Tarih : 4.03.2017 - 00:59:03


KVK nunun 10.maddesine eklenen ı) bendine göre 01.07.2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan sermaye artırımında indirim uygulamasında 2016 takvim yılı için uygulanacak indirim hesaplamasına esas alınacak oran yüzde 13,57 olarak açıklanmıştır

 

FCC SİRKÜLER
Tarih/Sayı   : 20170303.011
Konu         : KVK SİRKÜLERİ / 43 (SERMAYE ARTIRIMINDA İNDİRİM UYGULAMASI)
Özet         : KVK’ nunun 10.maddesine eklenen ı) bendine göre 01.07.2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan sermaye artırımında indirim uygulamasında 2016 takvim yılı için uygulanacak indirim hesaplamasına esas alınacak oran %13,57 olarak 15.02.2016 tarihinde GİB sitesinden yayımlanan 43 seri nolu sirküler ile açıklanmıştır.
              Nakdi sermaye artışları veya yeni kurulan sermaye şirketlerinde ödenmiş sermayenin nakit olarak karşılanan kısmı üzerinden, TCMB tarafından indirimden yararlanılan yıl için en son açıklanan "Bankalarca  açılan  TL cinsinden  ticari kredilere uygulanan ağırlıklı yıllık ortalama faiz oranı" dikkate alınarak, ilgili hesap döneminin sonuna kadar hesaplanan tutarın %50'sinin kurum kazancından indirilebileceği hüküm altına alınmıştır.
              Nakit sermaye artışı yapanlar için indirim uygulaması sadece son geçici vergi döneminde ve Kurumlar Vergisi Beyannamesinde yapılabilecektir. Daha detaylı bilgi için 1 seri nolu KV Genel Tebliğinin 10.6. Sermaye Artırımında İndirim bölümünde yapılan açıklamalara bakılması gerekmektedir.      
 
 
T.C.
MALİYE BAKANLIGI
Gelir İdaresi Başkanlığı
 
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu Sirküleri / 43
 
 
Konusu : Sermaye artırımında indirim uygulamasında dikkate alınacak faiz oranı
Tarihi    : 15/02/2017
Sayısı : KVK-43/2017-1
İlgili olduğu maddeler : Kurumlar Vergisi Kanunu Madde 10
İlgili olduğu kazanç türleri : Kurum Kazancı
 
5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun "Diğer indirimler" başlıklı 10 uncu maddesi nin birinci fıkrasının (ı) bendinde ; sermaye şirketleri nin ilgili hesap dönemi içinde, ticaret siciline  tescil edilmiş olan ödenmiş veya çıkarılmış sermaye tutarlarındaki nakdi sermaye artışları veya yeni kurulan sermaye şirketlerinde ödenmiş sermayenin nakit olarak karşılanan kısmı üzerinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından indirimden yararlanılan yıl için en son açıklanan "Bankalarca  açılan  TL cinsinden  ticari kredilere uygulanan ağırlıklı yıllık ortalama faiz oranı" dikkate alınarak, ilgili hesap döneminin sonuna kadar hesaplanan tutarın %50'sinin kurum kazancından indirilebileceği hüküm altına alınmıştır.
04/03/2016tarih ve 29643 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 9 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğiyle 1 Seri No.lu Kurumlar  Vergisi Genel Tebliğine eklenen  "10.6. Sermaye artırımında indirim" başlıklı bölümde,  indirim  uygulamasında  TCMB tarafından ind irimden yararlanılan yıl için en son açıklanan "Bankalarca Açılan Kredilere Uygulanan Ağırlıklı Ortalama Faiz Oranları "ndan "Ticari Krediler (TL Üzerinden Açılan) (Tüzel Kişi KMH ve Kurumsal Kredi Kartları Hariç)" faiz oranının dikkate alınacağı belirtilmiştir.
Buna göre, 2016 hesap dönemine ilişkin olarak indirim uygulamasında TCMB tarafından en son açıklanan %13,57 (yüzde onüç virgül elliyedi) oranı dikkate alınacaktır.
 
 
 
 
 

  Editör :  FCC DENETİM VE YÖNETİM DANIŞMANLIĞI

1268 Kişi Tarafından Okundu.

Yazdır Yorum Ekle Tavsiye
 

  Yorum ( 0 )   

Kayıtlı Yorum Bulunmuyor.

 

 Bu Kateoriye Ait Diğer Başlıklar

 

KATEGORİLER

GÜNDEM
PRATIK BILGILER
SIRKÜLER
YAZILAR

SEMINERLER
ENDEKSLER
MALI TAKVIM
FORMLAR
HESAPLAMALAR
FIRMAYA ÖZEL

 
 
 Önemli Linkler

RESMI GAZETE
GELIR IDARESI BASK.
SGK
SGK ISE GIRIS-ÇIKIŞ

DIJITAL VERGI DAIRESI
E-BILDIRGE
DEFTER BEYAN SISTEMI
E-MEVZUAT
DIGER LINKLER

 
 
 Hava Durumu



 
 
 
 

 



 
 

   © Copyright - 2008- MALİGÜNDEM - Tüm Hakları Saklıdır.